Kuka päättää isännöintitoimiston vaihtamisesta?

Hallitus

Millaisille remonteille osakkaan on saatava taloyhtiön lupa?

-Kun kajotaan putkiin tai vesieristeeseen: Hanan tai wc-istuimen vaihto ja muut työt, jotka edellyttävät veden katkaisemista.

-Vessan, kylpyhuoneen tai saunan remontointi tai purkaminen sekä keittiön allaskaapin vaihto.

- Sähkötyöt.

- Rakenteisiin ja äänieristykseen vaikuttavat muutokset: Muutokset kantaviin väliseiniin. Parketin asennus muovimaton tilalle tai muu muutos lattiamateriaalissa. Lattianvaihto saattaa vaikuttaa äänieristykseen.

- Lämmitykseen, vedenjakeluun ja lämmitysjärjestelmään kuuluvat muutokset. Näitä laitteita ovat: lämmityspatterit tai lattialämmitys, integroitu liesi ja liesikupu, ilmanvaihtoon kytketty liesituuletin ja lämminvesivaraaja.

Isännöitsijältä saa valmiin lomakepohjan.

Mistä voin tilata isännöitsijäntodistuksen?

Isännöitsijäntodistuksen voit tilata verkkosivuilta, esim. ota yhteyttä- lomakkeella, soittamalla tai sähköpostilla.

Mistä saan autopaikan avaimen?

Soita isännöitsijälle, hän antaa sinulle lisätietoja.

Miten voin varata saunavuoron?

Soita tai laita viestiä isännöintitoimistoon.

Jalkakäytävä rapun edestä on taas hiekoittamatta, kenelle voin soittaa?

Ota yhteyttä huoltoyhtiöösi, jonka yhteystiedot löydät rappukäytävästä. Jos ongelma on toistuva, laita viestiä yhtiösi isännöitsijälle.

Hissi ei toimi, mitä teen?

Soita huoltoyhtiöön ja informoi asiasta. Mikäli olet jäänyt hissiin, soita suoraan hissihuoltoon, jonka numeron löydät hissikorista.

Naapurini soittaa keskellä yötä kovaäänistä musiikkia ja metelöi, mitä teen?

Vakavissa järjestyshäiriöissä soita poliisille. Laita myös viestiä yhtiösi isännöitsijälle.

Huoneistoni hana vuotaa, pitääkö asiasta ilmoittaa?

Mikäli huoneistossa on vuotavia hanoja tai WC-istuimia, tulee niistä välittömästi ilmoittaa huoltoyhtiöön. Pienikin vesikalusteen vuoto aiheuttaa pidemmällä aikavälillä suuret kustannukset. Hanat ja wc-istuimien korjaukset ovat taloyhtiön vastuulla.

Havaitsin vesivuodon huoneistossani, kenelle soitan?

Jos lämmitysverkostosi, käyttövesiputkisto tai viemäri vuotaa, ota heti yhteyttä huoltoyhtiöösi, myös päivystysaikana. Huoltoyhtiö tulee katsomaan tilanteen ja tilaa paikalle putkimiehen. Näin vahinko saadaan minimoitua.

Kuka vastaa huoneistoni palovaroittimista?

Huoneiston asukas/osakas vastaa siitä, että huoneistossa on jokaisen kerroksen alkavaa 60m2 kohti yksi toimiva palovaroitin.

Minne teen muuttoilmoituksen?

Huoltoyhtiölle tulee ilmoittaa talonkirjaa varten huoneistoon muuttavat asukkaat. Huoltoyhtiön tiedot löytyvät talon ilmoitustaululta. Ilmoituksen jälkeen huolto hoitaa nimitauluun ja oveen nimen. Vain talonkirjaan merkityille henkilöille huoltoyhtiö suorittaa tarvittaessa ovenavauksen. Henkilöiden tietoja tarvitaan esim. vesimaksun määrityksessä joten ilmoita tiedot myös isännöitsijätoimistoon.